Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesteri Sinfis on perustettu vuonna 1993 yhtä tarkoitusta varten: soittamaan opettajankouluslaitoksen marraskuiseen vuosijuhlaan. Orkesteri kuitenkin vakiinnutti toimintansa ja on nykyisin noin 50 soittajan kokoinen, tavoitteellinen ja pian 30-vuotias orkesteri.
Sinfis on nuori ja aktiivinen akateeminen orkesteri. Soittajat ovat pääosin yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoita. Sinfis onkin aktiivisesti mukana kampuksen elämässä esimerkiksi promootioteosten kantaesitysten muodossa (esimerkiksi Antti Auvisen Promootiosävellys Kalteva, sarja kuorolle ja orkesterille vuonna 2010 ja Jouni Koskimäen Edelleen Kahdeksan vuonna 2019) ja esiintymällä yliopiston tilaisuuksissa, kuten lukuvuoden avajaisissa. Sinfis on myös aktiivinen toimija Jyväskylän kulttuurielämässä: säännöllisten omien konserttien lisäksi Sinfistä on viime vuosina kuultu myös Kauneimpien joululaulujen säestäjänä sekä koululaiskonserteissa.
Sinfis soittaa musiikkia laidasta laitaan ja tarttuu kunnianhimoisesti isoihinkin teoksiin ja projekteihin. Viime vuosien merkkiteoksiin lukeutuvat muun muassa Mozartin Requiem vuodelta 2010, Dvorakin 9. sinfonia “Uudesta Maailmasta” vuodelta 2011, Madetojan 2. sinfonia vuona 2017 ja Beethovenin 7. sinfonia vuonna 2019. Nuorena ja pelottomana orkesterina Sinfis on onnistuneesti toteuttanut myös epäkonventionaalisempia konsertteja, kuten Ultra Bra -tribuuttikonsertin vuonna 2017 sekä mykkäelokuvakonsertin Charlie Chaplinin Sirkus vuonna 2019.
Koronaviruspandemian alkaessa keväälllä 2020 Sinfis oli juuri valmistautumassa esittämään romanttisen musiikin konserttia, kun yhteiskunta sulkeutui. Konsertti peruttiin viikon varoitusajalla. Konsertti pidettiin samalla teemalla ja osittain samalla ohjelmistolla syksyllä 2021, ja konsertti päätti Sinfiksen koronatauon. Sinfiksessä konserttien ja ylipäätään kaiken toiminnan järjestämisestä vastaavat orkesterilaiset itse orkesterin hallituksen ja muiden vastuutehtävien kautta.
Sinfis tekee yhteistyötä monien tahojen, kuten paikallisten kirkkojen ja oppilaistosten kanssa. Viimeisimpänä yhteistyöprojektina oli kevään 2022 kapellimestarikurssi, joka piti alunperin toteuttaa jo vuonna 2020. Kurssin pääjärjestäjänä toimi Pirkanmaan Pinna ja Sinfis toimi kurssin harjoitusorkesterina kapellimestarioppilaille. Syksyllä 2022 suunnitelmissa on puolestaan yhteiskonsertti toisen yliopiston orkesterin, puhallinorkesteri Puhkupillien kanssa.
Sinfis on myös esittänyt useita nuorten säveltäjien teosten kantaesityksiä, esimerkiksi Janne Ikosen Soihdunkantaja vuonna 2004, Rolf Gustafssonin Voyage Begins ja Sakari Viitalan Xylofonikonsertto D-duuri vuonna 2018 sekä Riki Hakulisen valmistumassa oleva teos, jonka kantaesitys on sovittu vuodelle 2023. Nuorten säveltäjien lisäksi Sinfis haluaa tehdä yhteistyötä nuorten solistien kanssa ja sitä kautta tarjota heille mahdollisuuden kehittää omaa muusikkouttaan ja soittaa ison orkesterin kanssa. Solisteina ovat toimineet mm. Elisar Riddelin, Lauri Forstén, Sakari Viitala ja Annasstiina Tahkola.
Sinfis on tehnyt myös ulkomaanmatkoja. Esimerkiksi vuonna 2008 orkesteri teki konserttimatkan Saksaan Würzburgiin ja Nürnbergiin.